En resa till populära Gran Canaria

En resa till populära Gran Canaria

Sep 12, 2019 Gästinlägg 0Kommentarer

En av de finaste platserna på Gran Canaria är promenaden upp mot El Roque Nublo, en klippa som finns centralt belägen i kommunen Tejeda. Denna klippa har ett vulkaniskt ursprung och ligger 1813 meter över havet. Omgivningen var enligt ursprungsbefolkningen (guancherna) en helig plats. Jag anser att det är en fantastisk utsikt och detta får man se på enbart en timmes vandring!

Fotona där jag sitter på en klippa i bikinin är tagna vid Bufadero de Tauro, vilket ligger i området Mogán i huvudstaden Las Palmas. När tidvattnet är lågt kan man se in i grottorna som är under berget.

Bredvid detta berg finns en vacker vit sandstrand. Här är sanden importerad utifrån. En annan vacker plats på Gran Canaria är Piscina Natural en Agaete (naturliga pooler) i kommunen Agaete. Här kan man bada i turkosa vackra naturliga pooler, med hela Atlanten som utsikt. Det är även en vacker promenad längs vägen med utsikt över vackra berg.

Det finns gott om turistiga restauranger i detta område, men vill man ha mer genuin kanarisk mat kan jag rekommendera en restaurang som ligger i området Arguineguín. Arguineguín ligger i Mogáns sydkust och är ett litet fiskeområde. Här finns restaurangen "El Boya" som serverar färsk nyfångad mat ifrån havet.

Rekommenderar varmt dessa platser på ön samt bikinin och tunikan från Sunkini, bästa reseplaggen för att inte få några solränder!

Lämna en kommentar

*
*
Webbplatsens url med http://
*
* Captcha