Semester och magisk utflykt i Khao Lak, Thailand

Semester och magisk utflykt i Khao Lak, Thailand

Oct 03, 2020 Gästinlägg 0Kommentarer

Den 20 februari 2020 packade jag bland annat ner min Sunkini, tog med mig två av fyra barn (5 och 8 år) och min man och drog till Khao Lak i Thailand. De långa gulvita finkorniga sandstränderna avlöser varandra och vattnet är varmt och skönt, runt 30 grader. Khao Lak är väldigt grönt och lummigt och allt ligger inbäddat i regnskog.

Vi bodde på Mai Khao Lak Beach Resorts and Spa på Pak Weep stranden. Ett stort, lugnt 4-stjärnigt hotell med stora vackra poolområden. Man kunde välja till All Inclusive men vi hade bara bokat frukost. Lunch och middag åt vi på någon av de supermysiga små restaurangerna som låg utmed stranden precis utanför hotellet. Mätt blev man alltid för är det nåt thailändarna kan så är det att laga mat!

Hotellet ligger ganska avskilt från allt annat så tröttnar man på lugnet är det bara att sätta sig i en taxi och åka in mot Khao Lak centrum. Där väntar ett myller av restauranger, barer, affärer och i Bang Niang finns en kvällsmarknad som är öppen några dagar i veckan mellan 14.00-22.00. Där kan man shoppa loss ordentligt om man vill ha kopior för typ noll och ingenting. Det var ungarnas mecka.

Det finns många olika utflykter att boka som tar dig till olika öar för bad och snorkling, bad med elefantbebisar, bad i vattenfall och åka på flotte på en flod med mera. Vi bokade dock bara en utflykt som gick till Similan Islands. Det är samlingsnamnet för en ögrupp som är en nationalpark. Vi åkte med en speedboat i ca. 1 timme och 40 minuter innan vi kom till första ön och första stoppet av fyra. Det var det vackraste jag nånsin sett. Sanden var som kritvitt mjöl, vattnet klart som kristall och spektakulära berg och allt låg inbäddat i grönska och vajande palmer. Sådant man tror bara finns på film. Snorklingen uppskattades av oss alla och vi fick se många olika vackra fiskar, bland annat Doris och Nemo. Men det allra mäktigaste var helt klart när en stor delfinflock dök upp vid båten ute till havs och visade upp en egenkomponerad show. Alltså de djuren… magiska!

Sammanfattningsvis så har denna resan passat oss alla och hade det inte varit så att vi har så mycket kvar att få uppleva av Thailand så hade vi lätt kunnat åka tillbaka just hit. Både med eller utan barn.

Lämna en kommentar

*
*
Webbplatsens url med http://
*
* Captcha