Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Allt om Sunkini

Den snabbtorkande bikinin som släpper igenom solen

Sunkini är ett svenskt företag som säljer badkläder och strandkläder online. Med flera olika modeller och färger erbjuder vi bikinis, tankinis, baddräkter och olika strandkläder för dam i storlekar mellan XS till XXL.

Starten för Sunkini kom hösten 2011 då ägarna, Frida Jägerbrand och Leif Jägerbrand, var på förlovningsresa i Fuerteventura. På stranden bytte Frida bikini stup i kvarten för att att hon inte ville ha några vita ränder. Där föddes idén till att skapa en bikini som släpper igenom solens strålar.

Genom åren har sortimentet bland annat utökats med tankinis, baddräkter, strandtunikor, strandklänningar och saronger som är gjort i precis samma tyg som våra bikinis. Därför släpper även våra strandkläder igenom solen och torkar snabbt om du skulle få för dig att bada med strandklänningen.

 

Läs mer om våra bikinis ›

 

Undvik tan lines och ojämn bränna

Med Sunkinis badkläder och strandkläder så får du en fin och jämn solbränna. Med våra badkläder undviker du tan lines väldigt enkelt. Alla våra badkläder och strandkläder är gjorda av mesh som består av många små hål. Detta gör att solen kommer igenom och ger dig delvis solbränna även under tyget. Band och resår släpper inte igenom någon sol, men genom att flytta runt dessa emellanåt kan man få en jämnare solbränna.

 

Slipp blöta badkläder

Hatar du den där tunga och blöta känslan en bikini brukar ge när du precis badat? Det slipper du med en Sunkini! Det tunna materialet är extremt snabbtorkande och i stark sol kan det gå så snabbt som 5-10 minuter innan du är torr igen.

Inte nog med att det är obekvämt med blöta badkläder, men blöta badkläder kan även leda till urinvägsinfektion eller andra problem i underlivet. Med badkläder från Sunkini minskar du risken rejält med anledning av hur snabbtorkande tyget är.

 

Bikinitoppar

Välj en bikiniöverdel som passar just dig, vi har flera olika modeller och färger.

SE MER ›
 

Bikinitrosor

Välj en bikiniunderdel som passar just dig, vi har flera olika modeller och färger.

SE MER ›
 

Strandkläder

Välj mellan flera strandplagg för att hitta din favorit. Ett perfekt komplement till din bikini.

SE MER ›

En komplett strandoutfit

Det finns många olika strandplagg du kan kombinera med din bikini för en komplett strandoutfit. Hos oss på Sunkini kan du dessutom matcha din bikini med ett strandplagg i precis samma färg och mönster för en helhets-look. Om du bara ska välja ett strandplagg till din bikini rekommenderar vi helt klart den mångsidiga strandsarongen.

 

Läs mer om saronger ›

Tvättråd för bikinis och strandkläder

Vi rekommenderar alltid handtvätt för att behålla kvalité så länge som möjligt på dina badkläder. Produkterna tål maskintvätt i 40 grader med liknande färger. Använd gärna tvättpåse för att skydda detaljerna på badkläderna. Våra produkter tål inte att torktumlas.

 

Hur underhåller man solbrännan?

När solen är framme är det många som strävar efter att få till den där jämna och fina solbrännan. Men hur gör man egentligen? Beroende på vad du har för pigment kan det vara olika svårt att få en bränna, men oavsett vad du har för pigment så finns det några knep du borde tänka på när du är ute i solen.

Först och främst måste man tänka på att skrubba sin kropp ordentligt för att ta bort döda hudceller, det gör det enklare att få en fin och jämn solbränna. En annan sak man bör tänka på är att ta bort sminket innan man går ut i solen samt andra onödiga produkter för att undvika att få en fläckig solbränna.

Viktigast av allt är att använda solskyddsfaktor och tänk på att smörja in i god tid så att solskyddet får tid att sjunka ner ordentligt i din hud. Något man också bör ta hänsyn till är att man ska försöka att inte sola när solen är som starkast, vilket brukar vara mellan 11-14 ungefär. Glöm inte att man blir brun i skuggan också!

Sist men inte minst, återfuktning är A och O för att solbrännan ska hålla sig jämn och fin och det gör även så att man inte tappar färg lika snabbt. Glöm inte ansiktet heller!

 

Bikinins historia

Det var på 1940-talet som bikinin kom till världen, det var en ingenjör vid namn Louis Réard och en modeskapare vid namn Jaques Heim som skapade bikinin. Innan dess var det helt otänkbart i många fall att blotta sin mage.

Bikinis genombrott på 40-talet förändrade hela sättet att tänka kring badmode. Det var inte mycket tyg som behövdes för att skapa en bikini och många ansåg att det var revolutionerade och vågat att använda en bikini.

Tillbaka till toppen ▲
Svenska English