Vad är en sarong?

Vad är en sarong?

Dec 01, 2024 Strandkläder 0Kommentarer

En sarong är ett, ofta rektangulärt, tygstycke som man kan bära precis hur man vill. Ordet sarong kommer ifrån det malajiska språket. Sarongen är vanlig i Indonesien där den används av både män och kvinnor som ett klädesplagg. I de västra delarna är det vanligast att man knyter den runt höften som en omlottkjol och har den som ett strandplagg.

En sarong är perfekt att ha på stranden, poolhänget eller på spat om man vill lyxa till sin outfit eller om man bara vill ha något som är lätt att dra runt sig. Våra saronger består av ett tygstycke som är rundat nedtill och som endast finns i en storlek (ONE SIZE) men i flera olika mönster och färger. Våra saronger släpper delvis igenom solen och är snabbtorkande precis som våra andra strandkläder och badplagg.

Hur bär man en sarong?

En sarong kan du bära precis hur du vill. Det vanligaste är att man knyter den runt höften som en omlottkjol, men det finns så många sätt att knyta den på. Du kan läsa våra 4 tips om hur du kan knyta din sarong.

Det bästa med sarongen är att den är anpassningsbar och man kan därför knyta kjolen till vilken längd man själv vill ha. Man kan till exempel knyta den till en klänning, sjal eller kanske som en håraccessoar. Eller varför inte använda din sarong som en tunn filt eller kanske en skön liten kudde när du ligger och solar på stranden?

Sarongen är också perfekt att matcha till sin bikini, tankini, eller baddräkt för en komplett strandoutfit. Om man vill ha en produkt som är användbar ska man verkligen satsa på en sarong. Ett prisvärt och mångsidigt plagg perfekt för stranden! När du köper ett av våra bikinipaket får du dessutom 20% rabatt på en matchande sarong.

Shoppa strandsaronger

Lämna en kommentar

*
*
Webbplatsens url med http://
*
* Captcha