Med Anna i Baja California Cabo san Lucas Mexico

Med Anna i Baja California Cabo san Lucas Mexico

Apr 26, 2024 Gästinlägg 0Kommentarer

Den torra underbart varma luften smeker ansiktet när vi kliver ur flygplanet och vidare nedför trappan in mot flygplatsbyggnaden på Loxs Cabos International Airport. Lite stel i kroppen efter en lång resa, men kan konstatera att resan gick förvånansvärt smidigt trots två byten. Nu redo för en härlig vecka i sol, värme och äventyr i Cabo san Lucas - den sydligaste punkten på halvön Baja California i västra Mexico. Här möter Stilla havet Mar de Cortez, eller Californiaviken. Med underbart klimat, fantastiska stränder, fiske och surfing i världsklass är detta ett paradis. Inte minst för amerikaner som kommer hit med bara ett par timmars flygresa.

Efter att ha hämtat ut den förbokade hyrbilen, och höjt volymen på radion som spelar mexikanska schlagers, kör vi in mot Cabo san Lucas och vårt hotell. Första natten tillbringar vi på resorten Hacienda del Mar. Sammanfattningsvis förhållandevis prisvärd lyx. Vi bokade via en av bokningssiterna och nappade på ett bra erbjudande. Många plus för läget vid en fantastisk strand, bra rum med pentry och balkong, fina pooler, flera bra restaurangalternativ och en riktigt bra golfbana skulle det visa sig. På minussidan lite mycket fokus på att sälja andelar i deras timeshare och frukosten fick ok men inte riktigt fullpott.

Efter sköna bad och med jetlagen någorlunda bakom oss var det dags att möta upp med vårt resesällskap och flytta vidare till Esperanza Resort. Våra vänner hade tillgång till en villa och vi hade förmånen att tillbringa underbara dagar där. Resorten har verkligen allt man kan önska. Det är både ett hotell och ett område med privata eller delägda villor. Fina tennisbanor, gym med havsutsikt, fint spa och wellness med dagligt utbud av yoga och annan träning. Resorten ligger precis vid vattnet med klippor som vågorna slår över nedanför och små härliga stränder. Det enda minuset jag kan komma på är att smakar det så kostar det.

Bra att veta om hela kusten är att Stilla Havets vågor är kraftfulla med starka undervattensströmmar och det kan vara farligt att bada på många stränder. Vi lyckades dock hitta fina bad bakom skyddande stenar och njöt av att titta på de vilda vågorna.

Vi hade tillgång till båt ett par dagar och körde västerut längs kusten mot El Arco de Cabo, en stenformation med nästan lika många turistbåtar som sjölejon. Men absolut värt en tur. För den intresserade är fiske nästan ett måste. I princip varenda båt som ligger i marinorna är sportfiskebåtar av den lyxigare sorten. Det går att hyra båt för en dag med kapten och fiskeguide, och har du tur får du Blue Marlin, Wahoo eller tonfisk. Perfekt att kombinera med att stanna och bada från båten, snorkla och se kusten. Vi fick två fina Wahoos och en yellow fin tuna som fileades och som vi grillade till middag.

Restauranger som rekommenderas:

Metate - När vi väl hittat dit började restaurangupplevelsen med att först få varsin signaturdrink i handen och sedan en rundvandring i restaurangens trädgård upplyst med telefonens ficklampa. Här samsades örter och grönsaker med egna hönor och getter. En häftig mix av modern ekologisk genuin meny och design. Och supergott.
Acre - Hippt coolt ställe uppe på bergssidan. Restaurang och hotell med trädtoppsrum.
Arbol - Indian Tandoor, Asian Wok och Seafood Raw Bar. Elegant designrestaurang i toppklass.

Utflykter som rekommenderas:

Cerrito Surf Town (ca 45 min med bil från Cabo San Lucas) - Surfarnas paradis, med en lång härlig strand där det går fint att både bada och surfa. Ät tacos och drick margaritas på La Mision till tonerna av Eagles Hotel California. Fantastiskt fint ställe med boutiquehotellet Hacienda Cerritos som ett örnnäste uppe på klippan. Nästa gång vi kommer hit vill vi bo en natt här! Avslappnad barfotalyx.
Cabo San Jose Old Town - Ett stort torg omgivet av små gator med butiker med mer eller mindre genuint mexikanskt hantverk och konst, barer och restauranger.
Cabo San Lucas Town - Känt som Springbreak-party destination. Hög musik, sportbarer, nattklubbar. Framförallt fullt med collegestudenter i slutet av mars. Fin hamn med lyxiga (fiske)båtar. Vi åt middag där en kväll men var inte väldigt imponerade så den restaurangen hoppar jag över att tipsa om.

Andra tips och rekommendationer:

  Bra tid att resa till Cabo san Lucas är från början av november fram till juni. Día de Muertos, eller De dödas dag, firas i Mexico 1-3 november. Det är en stor högtid då de döda hedras och dekorationer med färgglada döskallar och skelett syns överallt. Före amerikanernas Thanksgiving-helg som infaller i slutet av november är det lite lugnare, sedan är det högsäsong december till april.

Stark rekommendation är att hyra bil. Det är ganska dyrt med taxi och det finns mycket att se som kan nås med bil. Note to self: Parkera inte där det är rödmålad gatkant. Då tar polisen nummerplåten.

Missa inte att smaka någon riktigt god Tequila gjord på kaktus. Här dricks det som en bättre rom eller konjak.

Våra vänner spelade golf på golfbanan vid Hacienda del Mar/Sheraton och gav golfbanan och stämningen runt klubben högsta betyg. De hyrde klubbor vilket gick fint.

Reser ni med barn och vill bada från sandstrand så kom ihåg att det vid många stränder är svart flagg och farligt att bada, kolla först vilka stränder som är bra för bad.

Vi bokade resan själva och flög med Lufthansa från Göteborg via München och México City dit, och via Chicago och Frankfurt hem. Total restid typ 22 timmar. Bra nyhet är att TUI precis öppnat en direktlinje till los Cabos från London som enligt uppgift kommer att flyga två gånger i veckan! Det kommer att korta restiden rejält nästa gång - för vi kommer definitivt att åka tillbaka.

(Tack till Erik Nissen Johansen för de flesta av bilderna)

Lämna en kommentar

*
*
Webbplatsens url med http://
*
* Captcha