Hemester med Sunkini i Sverige

Hemester med Sunkini i Sverige

Feb 07, 2020 Gästinlägg 0Kommentarer

Åtta år i rad har jag och min familj hyrt samma hus på Mallorca, badat i samma pool och åkt till stränder och områden som vi lärt känna riktigt bra nu. Vi bokade i vanlig ordning huset redan i november förra året för våra vanliga tre veckor men flygresan hade vi inte hunnit boka när Coronakrisen slog till för fullt över hela Sverige. Det tog några veckor innan vi insåg att vi antagligen inte skulle kunna åka till Mallorca denna sommar.

När vi senast spenderade hela sommaren i Sverige lyckades vi pricka in det sämsta vädret på varje plats vi åkte. Lågmärket var när vi åkte från Växjö till våra vänner i Skåne och det var 13 grader och regn. Efter den semestern har vi sagt att vi vill ha några veckor med garanterad sol varje sommar. Vi brukar åka direkt efter barnens skolavslutning och kickstarta sommaren på Mallorca. När vi kommer hem till Sverige i början av juli brukar det vara ganska bra väder här hemma.

Nu skulle vi spendera två veckor i juni på familjens lantställe som jag delar med mina två syskon. Där vi normalt är två veckor i början på augusti skulle vi nu vara i mitten av juni. Den månad när det kan vara ganska kallt fortfarande och vattnet i sjöar och hav inte har hunnit att värmas upp. Jag kan erkänna att det varit med en stor portion nöjdhet vi vissa år suttit på midsommarafton och sett bilder på Facebook där våra vänner i Sverige haft mössa på sig medan vi suttit i 25 graders värme och njutit av solen.

Vad ska man med en bikini till om det är 16 grader varmt i luften och 12 i vattnet?

Som tur var hade vi det bästa vädret för en semester man kan tänka sig. Av totalt 12 dagar blev 10 supersoliga dagar där vi njöt av sol och bad och två småregniga dagar där vi passade på att göra utflykter. En dagen till Kristinehamn och andra dagen till Porla och Laxå.

Hur var då min Sunkini som jag införskaffat för soliga dagar i Medelhavet? Den var perfekt! Riktigt bra passform och den torkade verkligen mycket snabbare än vanliga bikinis. Perfekt när det är riktigt varmt och man badar många gånger på en dag.

Vår hemester blev en succé tack vare det fina vädret som gjorde att vi kunde sola och bada mycket. Även om det regnade lite två dagar så var det varmt och skönt och vi kunde åka på lite bilturer.

Sverige är fantastiskt.

Hälsningar
Lotta (VD på MedicOnline)

Lämna en kommentar

*
*
Webbplatsens url med http://
*
* Captcha