Hemestra med din bikini under vinterhalvåret

Hemestra med din bikini under vinterhalvåret

Feb 05, 2022 Restips 0Kommentarer

Vi är alla säkert mycket lättade över att restriktionerna slopades i Sverige den 9 februari 2022 och att vi nu förhoppningsvis kommer kunna resa som vanligt igen inom en snar framtid. Vi längtar efter att få njuta av mjuk sand mellan tårna, stirrandes ut på ett blått hav. Det gör säkert ni också, eller hur? Som vi alla vet så är pandemin inte över ännu, och restriktionerna kan komma tillbaka. Men nu håller vi tummarna för att det värsta är över.

Vad vi har hört, som säkert alla gjort vid det här laget, så är det många som har använt denna tid som varit för att upptäcka Sveriges smultronställen. Vissa kanske mest har njutit i sin egna trädgård eller på en närliggande strand, medan andra tagit bilen genom Sverige för att utforska nya ställen. Helt plötsligt var hemester och svemester vanliga ord man hörde från folks munnar.

Vad betyder hemester/svemester?

Hemester är lekfullt bildat av orden hem och semester och innebär att man semestrar på hemmaplan. Svemester är istället bildat av orden Sverige och semester och innebär att man semestrar i Sverige. I vardagligt språk är det dock vanligt att använda ordet hemester för båda begreppen.

Även om restriktionerna nu har lättat och att vi förhoppningsvis är på väg tillbaka mot ett mer vanligt resande så är det nog många som kommer vilja avstå, åtminstone för ett tag framöver, och fortsätta hemestra. Men fram tills det är sommar igen, och kanske lite skönare bikiniväder, så har vi några tips på hur du kan hemestra med din bikini eller baddräkt redan nu.

3 tips på vad du kan göra under din vinterhemester

Koppla av på ett spa
I Sverige finns det massor av mysiga span där du kan bada, basta och slappna av. Välj ett spa som passar just dina behov. Vill du ta med hela familjen eller ska ni bara vara ett kompisgäng så ni får lite egentid? Det finns garanterat något som faller just dig i smaken. På spa så är ju dresscoden badkläder - och vad är inte bättre då än badkläder som torkar snabbare? Du spenderar förmodligen ett par timmar på spa-avdelningen.

Ladda batterierna på ett badhus
Varför inte ta dig till ett badhus för att få lite motion och simma ett par längder? Eller så kan du njuta av att slappna av i bubbelpoolen eller bastun och tina upp dig i dessa kyliga vintertider. Förutom att det är en skön avkoppling så finns det även fördelar med att bada bastu, så som att serotoninhalten höjs. Det är ett ämne som gör dig harmonisk, avslappnad och lugn. Det kan sedan göra så att du sover bättre. Avsluta badhusbesöket med en riktig god lunch så har du laddat batterierna rejält.

Kallbada i havet
Ingen kan väl ha missat att kallbad har blivit vanligt i Sverige. Men har ni hört om fördelarna för kroppen vid kallbad? För att nämna några så kan du få starkare immunförsvar, bättre sömn, mer energi, mindre trötthet och bättre syreupptagningsförmåga. Detta är bara några av fördelarna med att kallbada. Man måste inte heller ta sig till ett kallbadhus för att njuta av dessa hälsofördelar. Ta dig till din närmsta strand och samla mod och till sist hoppa i! Glöm bara inte att ta med dig varma kläder du kan ta på dig efteråt.

Lämna en kommentar

*
*
Webbplatsens url med http://
*
* Captcha